Jupiler Pro League – BAS doet uiterlijk 10 mei een uitspraak over licentiedossier Moeskroen

Jupiler Pro League - BAS doet uiterlijk 10 mei een uitspraak over licentiedossier Moeskroen

Na een zitting van twee uur heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) vrijdagavond de debatten omtrent het licentiedossier van Excel Moeskroen gesloten. Een verdict werd nog niet geveld, het BAS maakt uiterlijk op woensdag 10 mei zijn beslissing bekend. Tien dagen na de bekendmaking volgt de motivering. Tijdens de zitting namen vooral de raadsmannen van Westerlo het woord. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Lommel United hielden een korter pleidooi, Moeskroen verwees voornamelijk naar zijn conclusies en naar de extra neergelegde stukken. Moeskroen werd door de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) tot twee keer toe met lege handen naar huis gestuurd, maar hoopt via het BAS alsnog een licentie als profclub te krijgen. De Henegouwers moesten extra uitleg geven over hun banden met het Maltese bedrijf Latimer. De KBVB verbiedt dat een club in handen is van een groep spelersmakelaars. Over de tussenkomst van Westerlo en Lommel United werd amper gerept, al zullen de arbiters in hun beslissing ook moeten oordelen of die gerechtvaardigd was. De zitting begon met een kwartier vertraging en eindigde rond 20u10.
Hoewel OHL eerder communiceerde tussen te komen in de arbitrageprocedure, keerde de club op zijn woorden terug. Westerlo, vertegenwoordigd door algemeen raadgever Wim Van Hove en manager Herman Wynants, en Lommel United, met advocaat Willem-Alexander Devlies, zetten hun tussenkomst wel door. Voor Excel Moeskroen waren onder anderen algemeen directeur Paul Allaerts en voorzitter Patrick Declerck aanwezig.
Als Moeskroen geen licentie krijgt, zakken de Henegouwers naar de eerste amateurliga. Westerlo neemt dan de vrijgekomen plaats in 1A in, Lommel blijft vervolgens in 1B.

.

bron: Belga