Juncker: “Het Engels verliest langzaam maar zeker aan belang in Europa”

Juncker: "Het Engels verliest langzaam maar zeker aan belang in Europa"

Na de kritiek van Theresa May op de “dreigementen” die Europese politici tegenover de Britten zouden uiten, heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de Britse premier subtiel van antwoord gediend. “Ik ga mij uitdrukken in het Frans, want langzaam maar zeker verliest het Engels aan belang in Europa”, begon hij een toespraak in Firenze. “Bovendien houden de Fransen zondag verkiezingen en ik zou willen dat ze begrijpen wat ik te zeggen heb”, aldus nog Juncker.
De Commissievoorzitter deelt zo een speldenprik uit aan May, die woensdag de EU ervan beschuldigde de parlementsverkiezingen van 8 juni te willen beïnvloeden. Haar Brexit-minister David Davis zei donderdag nog dat de Commissie het Britse volk tracht te “koeioneren”.
Eerder circuleerden er nieuwsberichten die stelden dat Juncker had laten verstaan dat May met haar visie op de Brexit “in een ander sterrenstelsel leeft”.
Hoe dan ook is de sfeer tussen Brussel en Londen gespannen, in de aanloop naar de Brexit-onderhandelingen. Die zouden midden juni van start moeten gaan.

bron: Belga