B&B-moordenaar veroordeeld tot 25 jaar cel in Frankrijk

Etienne Dedroog, bijgenaamd de ‘B&B’-moordenaar, is voor een Frans assisenhof veroordeeld tot 25 jaar cel voor de doodslag in 2011 op de uitbaatster van een bed & breakfast. Eeder kreeg hij al levenslang voor de roofmoord op een Vlaams koppel en wordt hij verdacht van een moord in Spanje. De 45-jarige Belg werd veroordeeld voor de doodslag op B&B-uitbaatster Véronique Crettaz, op 11 oktober 2011 in Bouchet (Drôme). Dedroog heeft de feiten altijd ontkend, al gaf hij wel toe bij haar verbleven te hebben. De openbare aanklager had levenslang geëist. Dedroog gaat in beroep tegen de veroordeling. In tegenstelling tot in België kan in Frankrijk beroep worden aangetekend bij een assisenzaak.

In 2014 werd Dedroog tot levenslang veroordeeld door het Luxemburgse hof van assisen voor de roofmoord op het Vlaamse koppel Martin en Mia Blankaerts, eigenaars van een bed & breakfast in Grandvoir (Neufchâteau).
Overigens wordt hij ook verdacht van een vierde moord, in Spanje. In november 2011 werd het lichaam van een 76-jarige visser aangetroffen in het natuurpark Cabo de Gata in Andalusië. De man kwam om nadat hij met een steen op het hoofd geslagen werd. Een DNA-analyse wijst in de richting van Dedroog.

bron: Belga