Barbecuerestaurant ‘Tjop’s’ wint ‘Mijn pop-uprestaurant’

Het West-Vlaamse duo Karel en Birger heeft donderdag met zijn restaurant ‘Tjop’s’ het vierde seizoen van de vtm-wedstrijd ‘Mijn pop-uprestaurant’ gewonnen. Ze haalden het in de finale van ‘Table’O’, het restaurant van het Limburgers koppel Daniela en Mitchell. De jury van het programma bestond net als vorig jaar uit chef-kok Sergio Herman, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Studio 100-baas Gert Verhulst, maar het waren uiteindelijk de kijkers die het eindoordeel velden. Die beslisten dus dat het barbecuerestaurant ‘Tjop’s’ hoger ingeschat moet worden dan de gastronomische keuken van ‘Table’O’.
Het winnende duo gaat naar huis met 50.000 euro. Dat bedrag kan dienen als startkapitaal voor een eigen zaak.
Na de problemen bij de stemming vorig jaar, had vtm dit jaar voor extra mogelijkheden tot stemmen gezorgd. Mensen konden zowel via de website als via de app of via sms beslissen welk restaurant ze het beste vonden. Desondanks waren er op Twitter nog altijd meldingen over problemen, al was het aantal eerder beperkt.
De slotaflevering van ‘Mijn pop-uprestaurant’ werd overigens nog gekleurd door een huwelijksaanzoek van Mitchell aan zijn vriendin Daniela.
Het is nog niet duidelijk of er een vijfde seizoen van het programma komt. De zender zal daar pas later een beslissing over nemen.

bron: Belga