Roeselare heeft vijfde titel op rij in het vizier

De spelers van Roeselare zijn nog één zege verwijderd van de landstitel
Belga / K. Van Accom

Roeselare kan zich morgenavond voor de vijfde keer op rij tot kampioen van België kronen. De West-Vlamingen moeten dan wel in eigen zaal afrekenen met aartsrivaal Noliko Maaseik.

Hoewel Roeselare al enkele jaren heerst over de Belgische competitie, is het enigszins verrassend dat de titelverdedigers de finale van de play-offs nu al kunnen beslissen. Maaseik sloot het reguliere seizoen af op de eerste plaats en ook na de play-offs prijkten de Limburgers helemaal bovenaan, waardoor Roeselare voor de verandering als underdog aan de titelstrijd begon.

Maaseik geniet immers van het thuisvoordeel in de finale, maar voorlopig blijkt dat niet echt in hun voordeel uit te draaien. Woensdag ging het in de Lotto Dôme met 1-3 onderuit tegen Roeselare, meteen de eerste keer dit seizoen dat een van de twee topploegen de andere in eigen zaal kon kloppen.

Het gevolg is dat Maaseik morgenavond met de rug tegen de muur staat. Om alsnog een beslissende vijfde duel af te dwingen, moét het winnen op Schiervelde. In het andere geval zet Roeselare zijn hegemonie verder en viert het al voor de vijfde keer in evenveel seizoenen de titel.

Stijn Dejonckheere, de libero van de West-Vlamingen, weigerde meteen na de overwinning om het vel van de beer al te verkopen. «Het is nog niet binnen», benadrukte de Red Dragon voor de camera’s. «We hebben gewoon het thuisvoordeel omgedraaid.»