Dit is wat Adele het afgelopen jaar verdiende

AFP / R. beck

De laatste twaalf maanden verdiende Adele maar liefst 40 miljoen pond (47 miljoen euro). Haar vermogen zou nu dus ongeveer 125 miljoen pond (147,5 miljoen euro) bedragen.

Dankzij de release van haar derde album heeft Adele (28) het meest winstgevende jaar uit haar carrière achter de rug. Haar vermogen werd vorig jaar op van 85 miljoen pond (100 miljoen euro) geschat en is naar 125 miljoen pond gestegen.

Rijkste Britse vrouwelijke popster

Volgens de Sunday Times Rich List 2017 is ze de rijkste Britse vrouwelijke popster ooit. Dit is een gevolg van het grote succes van haar derde album. Op de Music Millionaires List staat ze momenteel als enige Britse vrouw in de lijst. Ze staat op de negentiende plaats. Sir Paul McCartney staat samen met zijn vrouw Nancy Shevell op plaats één. Zij hebben een vermogen van 780 miljoen pond (920 miljoen euro).

De Music Millionaires List is een jaarlijkse lijst van de Sunday Times, die volgend weekend gepubliceerd wordt. Het is een opsomming van de 1.000 rijkste personen, families en bands van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Nog in de lijst staan bijvoorbeeld U2, Robbie Williams en Elton John.