George en Amal Clooney schenken 10.000 dollar aan hondenopvang

George en Amal Clooney
AFP / B. Guay

George en zijn vrouw Amal Clooney hebben nog maar eens bewezen dat ze dierenliefhebbers zijn. Het sympathieke Hollywoodkoppel heeft 10.000 dollar (ruim 9.000 euro) geschonken aan Camp Cocker Rescue, een opvang voor cocker spaniels.

Enkele weken geleden had Camp Cocker Rescue negen honden gered van een illegale fokker. Omdat die viervoeters allerlei medische ingrepen en verzorging nodig hadden, lanceerde de organisatie een oproep voor donaties.

Dansen en huilen van blijdschap

Na een tijdje stroomden de donaties vlot binnen, maar een weldoener stak er met kop en schouders bovenuit. “De gemiddelde donaties die wij ontvangen liggen tussen de 5 en 25 dollar. Jullie kunnen je voorstellen dat we ondersteboven waren toen we hoorden dat er een bedrag van 10.000 dollar was overgemaakt”, schrijft de hondenopvang op Facebook.

“Nadat we ons dansje hadden gedaan en van blijdschap hadden gehuild, hebben we de donors gevraagd of we hun naam bekend mogen maken”, zo gaat de post verder. “Ze gaven ons toestemming. We willen George en Amal Clooney bedanken voor hun ongelooflijke donatie.”