MRD weerlegt elke betrokkenheid bij aanval op Liban Moustapha Hassan

MRD weerlegt elke betrokkenheid bij aanval op Liban Moustapha Hassan

De Mouvement pour le Renouveau démocratique et le Développement (MRD), een politieke partij uit Djibouti, herhaalt volledig buiten de aanval op Liban Moustapha Hassan te staan. Op 6 november werden bij een aanval op de Djiboutiaan in Elsene de ogen van de man uitgestoken. “Zich zo lenen tot een politieke instrumentalisering van zijn drama zal niets bijdragen aan de waarheidsvinding”, reageerde Mahamoud Djama, coördinator in Europa van de MRD. Vorige donderdag had Moustapha Hassan, Europees coördinator van de eveneens oppositionele Mouvement des Jeunes de l’Opposition (MJO), op een persconferentie in Brussel de actie een “politiek misdrijf” genoemd.

Volgens hem had zijn aanvaller Idriss A., die door justitie in verdenking is gesteld, gehandeld in een context van spanning binnen de Djiboutiaanse oppositie, nadat de MRD er niet in geslaagd was de MJO op te slorpen. Hij beticht Idriss A. ervan na intimidatie en bedreigingen te zijn overgegaan tot acties.

In een reactie aan Belga herhaalt de MRD “volledig vreemd te zijn” aan de agressie. “Eens te meer heeft de MRD deze vreselijke daad van agressie veroordeeld en drukt zijn solidariteit en medeleven uit met het slachtoffer. Maar de beweging stelt vast dat Liban Moustapha Hassan beschuldigingen zonder grond blijft uitdragen. Zo leent hij zich aan een politieke instrumentalisering van zijn drama.”

bron: Belga