Meer overnachtingen van binnenlandse reizigers in provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen telde vorig jaar 1,65 miljoen overnachtingen van alles bij elkaar 655.000 binnenlandse vakantiegangers. Dat is een stijging van respectievelijk 3 en 5 procent ten opzichte van 2015. Het provinciebestuur vindt de cijfers opmerkelijk? omdat met name de steden Antwerpen en Mechelen volgens eerdere cijfers van Toerisme Vlaanderen een terugval kenden op toeristisch vlak na de aanslagen in Brussel van maart 2016. Na de aanslagen investeerden de vijf Vlaamse provincies met de vzw Logeren in Vlaanderen 250.000 euro om vakantie in eigen land te stimuleren via een promocampagne en toeristische ondernemers te ondersteunen. In Antwerpen lijkt dat te hebben gewerkt.
“Binnenlandse vakantiegangers in onze verschillende regio’s hebben de terugval in Antwerpen en Mechelen meer dan gecompenseerd”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters (N-VA). “Dat is een belangrijk signaal om mensen te blijven overtuigen om ook in eigen land van een vakantie of een weekendje weg te genieten.”
Dit jaar willen de provincies hun initiatief herhalen en verhogen ze het budget nog tot 400.000 euro. De nieuwe campagne omvat het gratis magazine “In Vlaanderen” op 700.000 exemplaren, 30 promovideo’s die via sociale media verspreid worden en 30 online reportages. “We reiken de Vlaming concrete suggesties aan voor een deugddoende trip in onze regio’s en kunststeden”, zegt Peeters.

bron: Belga