Kwalif. EK handbal 2018 (m) – Red Wolves bijten ook tegen Litouwen in het stof

Kwalif. EK handbal 2018 (m) - Red Wolves bijten ook tegen Litouwen in het stof

De Belgische nationale handbalploeg bij de mannen heeft woensdag in Leuven geen punten kunnen rapen tegen Litouwen. In hun derde wedstrijd van de tweede voorronde voor het EK 2018 in Kroatië gingen de Red Wolves met 29-33 onderuit. Bij de rust leidde België met 18-15 tegen de Litouwers, maar in de tweede helft gingen de efficiënte bezoekers op en over de Red Wolves.
In de herfst van vorig jaar verloren de Belgen ook al hun eerste twee kwalificatiematchen. Eerst gingen de Red Wolves met 35-26 ten onder in Noorwegen en nadien werd er thuis net niet gestunt tegen wereldkampioen Frankrijk (37-38).
In de stand staat België in groep 7 na drie van de zes partijen puntenloos laatste. Noorwegen, Frankrijk en Litouwen delen de eerste plaats met elk vier punten en twee zeges. De eerste twee van elke groep en de beste derde stoten door naar het EK, dat van 12 tot 28 januari 2018 in Kroatië wordt gespeeld.
Zondag maakt België de verplaatsing naar Litouwen. Nadien volgt nog de thuismatch tegen Noorwegen (14 juni) en de uitwedstrijd in Frankrijk (17 juli).

bron: Belga