Jupiler Pro League – “Antwerp zit officieel in eerste klasse, dat doet iets met een mens”

Jupiler Pro League - "Antwerp zit officieel in eerste klasse

Antwerp krijgt dan toch een licentie om komend seizoen in de Jupiler Pro League te spelen, zo heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdagavond in Brussel beslist. Het clubbestuur had tal van advocaten opgetrommeld en was ook vertegenwoordigd door sterke man Patrick Decuyper en geldschieter Paul Gheysens. “Nu is het officieel: Antwerp speelt in eerste klasse. Dat doet toch iets met een mens”, liet Decuyper optekenen. Sterke man Patrick Decuyper heeft nooit getwijfeld aan een goede afloop. “Ons dossier was in orde, maar zolang de finale beslissing er niet is, blijf je in het ongewisse. Dat is niet meer zo. Nu kunnen we stap voor stap voortwerken aan de opbouw van de club”, zei de CEO van Antwerp. “We hebben heel wat tijd verloren, omdat we zo hard aan dit dossier hebben gewerkt. Je kan je niet inbeelden hoeveel schade dit toegebracht heeft aan de club. Alles stond even ‘on hold’. Nu moeten we werk maken van jeugdspelers, jeugdtrainers, sponsors en de staf en spelers van de A-kern. Alles zal wel in een stroomversnelling geraken. We moeten zorgen dat we klaar zijn tegen volgend seizoen. Vanavond werken we al aan de eerste dossiers.”
Antwerp is bezig met verbouwingen aan het stadion, vooral Tribune 1 moet grondig onder handen genomen worden. “Het licentiedossier zorgde voor veel twijfel bij de mensen die bezig zijn met de tribune. We hebben al grote stappen gezet. Tegen de eerste match van het volgende seizoen zal de tribune waarschijnlijk nog niet klaar zijn, maar de bouwaanvraag is binnen en alle dossiers zijn bij de juiste instanties afgeleverd”, aldus Decuyper, die nog niet precies weet wanneer de verbouwingswerken van start gaan.
Antwerp moest tijdens de arbitrageprocedure nog rekening houden met de onvoorspelbare factor Eddy Wauters. De ex-voorzitter van de Great Old claimt nog altijd zo’n 1,2 miljoen euro van Antwerp en kwam tussen in de arbitrageprocedure. “Met die man weet je nooit. Het is eigenlijk schandalig dat hij hier nog eens tussenkomt. Wauters wilde even zijn show hier komen opvoeren”, zei Decuyper, die ontkent dat Antwerp de verschuldigde bedragen aan Wauters blokkeerde. “Hij houdt zijn eigen geld tegen om ons te kunnen ambeteren. De deurwaarder heeft bij ons geld in beslag genomen, dat geld staat op de rekening van de deurwaarder, maar Wauters weigert dat geld om hier nog eens roet in het eten te komen gooien. Dat is het laagste van het laagste. Gelukkig heeft het BAS door zijn spelletjes heen gekeken en kunnen we nu eindelijk vooruit kijken. Eddy Wauters heeft al vele jaren zoveel schade toegebracht aan deze club. Hopelijk is het de laatste keer dat we het over die man moeten hebben.”

bron: Belga