Franse presidentsverkiezingen – Le Pen verwijt Macron inschikkelijkheid tegenover islamitisch fundamentalisme

Franse presidentsverkiezingen - Le Pen verwijt Macron inschikkelijkheid tegenover islamitisch fundamentalisme

Marine Le Pen, die tijdens het onderwerp economie een beetje in de hoek gedrumd werd door ex-minister van Economie Emmanuel Macron, probeerde het heft opnieuw in handen te nemen toen het debat over terrorisme en veiligheid ging. Ze verweet Macron daarover geen project te hebben. Ze ging zelfs verder: “U vertoont een zekere inschikkelijkheid tegenover het islamitische fundamentalisme”. Macron liet weten dat Le Pen een burgeroorlog ontketent met haar programma. “We moeten het kwaad bij de bron aanpakken: de haatpredikers uit het land zetten en de islamistische ideologie uitroeien in ons land. Maar u gaat dat niet doen want u bent onderworpen aan hen”, zo klonk het.
“Het terrorisme is een prioriteit voor de volgende jaren”, zo reageerde Macron. “Dat veronderstelt een versterking van de politie en optreden vooraleer aanslagen zich voordoen. Maar wat u voorstelt, zoals de sluiting van de grenzen, heeft absoluut geen zin. De terroristen komen zich niet aanmelden als ze de grens oversteken”, aldus Macron, die Le Pen verschillende keren verweet dat ze “onzin” uitkraamde.
Volgens Macron brengt Le Pen met haar programma de burgeroorlog het land binnen. “Strijden tegen het terrorisme betekent in geen geval dat men in de val van de burgeroorlog moet trappen”, klonk het.

bron: Belga