Champions League – Higuain bezorgt Juventus uitstekende uitgangspositie in Monaco

Champions League - Higuain bezorgt Juventus uitstekende uitgangspositie in Monaco

Juventus heeft woensdagavond de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League met 0-2 (rust: 0-1) gewonnen op het veld van AS Monaco. Gonzalo Higuain was met twee doelpunten (29. en 59.) de held van de avond bij de Italiaanse competitieleider en landskampioen, die de Franse leider een stevige dreun verkocht en goed op weg is naar de finale. In een vrij evenwichtige eerste helft zorgde Gonzalo Higuain vlak voor het halfuur voor de enige treffer. De Argentijnse spits nam een knap hakje van Dani Alves met open armen aan en duwde de openingstreffer in de verste hoek (0-1).
Na de pauze deden beide spelers dat kunstje nog eens over. De Braziliaan zette van op rechts voor, Higuain gleed het leer aan de tweede paal knap binnen (0-2), voor de Argentijn het vijfde doelpunt van het seizoen in de Champions League. Monaco slaagde er niet meer in om een slotoffensief tot stand te brengen, waardoor ze komende week dinsdag een klein mirakel nodig hebben in Turijn.
Dinsdag nam titelverdediger Real Madrid al een stevige optie op de finale. In een heruitgave van de finale van vorig seizoen haalde de Koninklijke het in het Santiago Bernabeustadion met een droge 3-0 van stadsgenoot Atlético dankzij drie doelpunten van wie anders dan Cristiano Ronaldo. De terugwedstrijd wordt komende week woensdag in het Vicente Calderon stadion van Atlético gespeeld.

bron: Belga