Ronde van Italië – Quick-Step Floors verschijnt met vier Belgen aan de start

Ronde van Italië - Quick-Step Floors verschijnt met vier Belgen aan de start

Dries Devenyns, Iljo Keisse, Pieter Serry en Laurens De Plus maken deel uit van de negenkoppige selectie van Quick-Step Floors voor de honderdste Ronde van Italië, die vrijdag van start gaat. Dat heeft de Belgische WorldTour-formatie bekendgemaakt. Quick-Step Floors rekent op Bob Jungels om een goed eindklassement te rijden. De 24-jarige Luxemburgse kampioen eindigde vorig jaar bij zijn debuut in de Giro meteen op een knappe zesde plaats en pakte de witte jongerentrui. In de voorbije Ronde van Romandië toonde Jungels in vorm te zijn, met een achtste plaats in de eindstand.

Fernando Gaviria moet de Belgische formatie in de massasprinten van een zegeruiker voorzien. De Colombiaan maakt zijn debuut in een grote ronde, net als Laurens De Plus en de Italiaan Davide Martinelli.
Jungels en Gaviria krijgen verder nog de steun van Iljo Keisse, Pieter Serry, Dries Devenyns, de Italiaan Eros Capecchi en de Argentijn Maximiliano Richeze. Samen zijn die vijf goed voor 21 Giro-deelnames, zo berekende Quick-Step Floors. Opvallend is dat Serry na een spoedrevalidatie opgelapt is voor de Ronde van Italië. Begin april brak hij op training zijn linkersleutelbeen.

Het team van Patrick Lefevere was vorig jaar in de Giro goed voor vier ritzeges (twee van Kittel, één van Brambilla en één van Trentin). “Als je onze ploeg voor de Giro bekijkt, dan merk je dat het een jong team is met drie debutanten in een grote ronde. Tegelijkertijd zijn we zeer gemotiveerd om een woordje mee te spreken”, aldus sportdirecteur Davide Bramati. “Na zijn prestatie van vorig jaar zullen we Bob trachten te helpen om nog een stap voorwaarts te zetten. Fernando rijdt voor het eerst een grote ronde. Het belangrijkste voor hem is om ervaring op te doen. Maar we verbergen niet dat we vertrouwen hebben in hem. Hij kan een goed resultaat behalen in de vlakke etappes.”

Medio april maakte Quick-Step Floors bekend dat Belgisch kampioen Philippe Gilbert niet kan deelnemen aan de Giro wegens een scheurtje in de nier.
De honderdste Ronde van Italië gaat vrijdag van start in het Sardijnse Alghero en eindigt op 28 mei in Milaan.

bron: Belga