Ramkraak in Gent: verdachte die in het water belandde, is overleden

Een verdachte van de ramkraak in de Gentse winkelstraat Langemunt in de nacht van maandag op dinsdag, is overleden nadat hij in het water van de Leie belandde. Dat werd vernomen uit goede bron en het wordt bevestigd door de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De doodsoorzaak en de omstandigheden van het overlijden worden nog onderzocht.
De ramkraak gebeurde rond 3 uur op juwelier Foulon in de Langemunt. De straat werd afgesloten en het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. “Met een wagen werd de vitrine van de zaak stuk gereden”, zegt de Gentse parketwoordvoerster Caroline Jonckers. “De politie was zeer snel ter plaatse. Er werden door de politie enkele waarschuwingsschoten gelost.”

Eén verdachte belandde in het water van de Leie. De Gentse brandweer voerde afgelopen nacht een duikinterventie uit in het Hoefslagstraatje, een zijstraat van de Langemunt. De man werd uit het water gehaald door duikers van de brandweer en de hulpdiensten probeerden hem te reanimeren. Hij werd naar het ziekenhuis Sint-Lucas gebracht, maar er kon geen hulp meer baten.

Het parket bevestigt het overlijden, maar geeft geen verdere details. “De reden waarom de verdachte in het water belandde en de doodsoorzaak worden onderzocht”, zegt Jonckers. Er is een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

bron: Belga