Champions League – Cristiano Ronaldo schiet Real met hattrick tegen Atletico naar prima uitgangspositie

Champions League - Cristiano Ronaldo schiet Real met hattrick tegen Atletico naar prima uitgangspositie

Real Madrid staat met anderhalf been in de finale van de Champions League. De Koninklijke klopte dinsdag in de heenmatch van de halve finales stadgenoot Atletico met een ruime 3-0, Cristiano Ronaldo was met drie treffers andermaal de uitblinker bij Real. Real begon het vurigst aan de Madrileense derby en versierde de eerste kans. Carvajal wurmde zich door de Atletico-defensie maar botste op doelman Oblak, en ook in de rebound kreeg Benzema de bal niet binnen. Uitstel van executie zo bleek, want even later knikte Ronaldo (10.) een voorzet van Casemiro tegen de touwen. Varane kwam vervolgens met een kopbal dicht bij de 2-0, maar ook aan de overkant hield thuisdoelman Navas met een knappe save Gameiro van de gelijkmaker. Nog voor de pauze verdubbelde Real tot tweemaal toe bijna de score, maar eerst Modric met een knal en nadien Benzema met een omhaal misten het doel maar net.
Real haalde in de tweede helft de voet van het gaspedaal, en de bezoekers kwamen beter in de match. Grote kansen bleven echter uit. Koke probeerde het van ver, maar zijn schot vloog meerdere meters naast. Atletico leek de match in handen te hebben, tot de onvermijdbare Ronaldo (73.) opnieuw toesloeg. De Portugees poeierde de bal vanop de zestien voorbij een kansloze Oblak. De moed zonk Atletico in de schoenen en Ronaldo (86.) ontbond een derde keer zijn duivels. CR7 tikte een assist van Vazquez eenvoudig binnen en zorgde zo voor de 3-0 eindstand.
Yannick Carrasco, die net op tijd fit geraakte nadat hij met een schouderblessure de competitiematch van afgelopen weekend aan zich voorbij moest laten gaan, werd na 68 minuten naar de kant gehaald bij Atleti.
In de andere halve finale ontvangt Monaco woensdag Juventus. De terugwedstrijden worden op dinsdag 9 mei (Juventus/Monaco) en woensdag 10 mei (Atletico/Real) gespeeld.

bron: Belga