‘Bake Off Vlaanderen’ krijgt opvallende presentator

Wim Opbrouck zal 'Bake Off Vlaanderen' presenteren
Belga / D. Stockman

Het is al een tijdje geweten dat het Britse kijk­­cijfer­kanon ‘The Great British Bake Off’ een Vlaamse versie krijgt. Nu maakt Vier ook de presentator bekend: Wim Opbrouck.

‘The Great Britisch Bake-Off’ is enorm populair en houdt de laatste jaren miljoenen Britten aan hun televisie gekluisterd. En dit jaar komt Vier met een eigen versie van de culinaire afvalrace. Net als bij het origineel, moeten tien amateurbakkers hun kunnen tonen . Acht weken lang zullen ze elkaar proberen af te troeven met macarons, eclairs, brood en taarten.

Elke aflevering zal een tweekoppige jury de smakelijke creaties beoordelen. De presentatie wordt verzorgd door niemand minder dan Wim Opbrouck, een van Vlaanderens bekendste acteurs. Hij was ook zelf verrast door die keuze, geeft hij toe in een interview met Het Nieuwsblad. “Ik bén geen presentator en in het theater en in films behandel ik zwaardere thema’s. Maar het ene staat het andere niet in de weg. Ik ken de Britse versie. Dat is een goed programma, waarin vakmensen vol passie aan het werk zijn. Er zit een prettige anarchie in en het is feelgood, zeer warmhartig.”

Kluns met desserten

Naar eigen zeggen kookt Opbrouck graag, maar hij noemt zichzelf geen keukenprins als het aankomt op desserten. “Ik kook veel, maar van ­desserts blijf ik af”, klinkt het. “Bakken is hogere wiskunde, alchemie. Ik heb echt bewondering voor top­patissiers en nog meer voor de thuisbakkers.”