Kristoff klopt Degenkolb in eigen achtertuin

Alexander Kristoff in actie tijdens de Grote Prijs van Frankfurt
AFP / A. Dedert

Alexander Kristoff heeft voor de derde keer op rij Rund um den Finanzplatz op zijn naam geschreven. In de straten van Frankfurt won hij met sprekend gemak de spurt van een fel uitgedund peloton.

Vooraf werd de Duitse semi-klassieker aangekondigd als het ‘WK voor sprinters’, maar in de praktijk draaide het anders uit. Hoewel zowat alle snelle benen uit het WorldTour-peloton aan de start kwamen in Frankfurt, draaide de wedstrijd door de gure weersomstandigheden eerder uit op een afvalrace.

Wereldkampioen Peter Sagan was de eerste van de grote kanonnen om de remmen dicht te knijpen, daarna volgden onder meer ook thuisrijders André Greipel en Marcel Kittel.

Goed nieuws was dat voor Alexander Kristoff, die zijn kansen op een derde overwinning zo zag toenemen. In de finale werd de sterke Noor even in het defensief gedrongen toen een elitegroepje wegglipte, maar uiteindelijk werd er toch gespurt.

Rick Zabel loodste Kristoff feilloos naar de zege, terwijl de jonge Duitser Katjoesja ook de tweede plaats bezorgde, voor een ontgoochelde John Degenkolb. Met Jasper Stuyven (zevende) finishte er ook een landgenoot in de top tien.

In totaal haalden slechts 49 renners de eindstreep.