Vlaams Belang pleit voor eigen sociale zekerheid migranten en inkomensregister politici

Vlaams Belang pleit voor eigen sociale zekerheid migranten en inkomensregister politici

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken heeft in zijn 1 mei-toespraak gepleit voor een eigen sociale zekerheid voor migranten en een open inkomensregister voor politici. De verschillende regeringen beweren dat ze besparen, maar in de praktijk gaat het om verdoken belastingverhogingen op kap van gewone hardwerkende Vlamingen, aldus Van Grieken. “Deze sociaaleconomische herstelregering is niet sociaal en herstelt juist niets”. Vlaams Belang zakte na 21 jaar opnieuw af naar het Aalst van priester Daens voor zijn 1 mei-manifestatie, tot groot ongenoegen van het Daensfonds. Volgens Van Grieken zijn er opmerkelijke gelijkenissen tussen de priester en zijn partij: “Net als het Vlaams Belang werd ook Daens getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt. Als flamingant telde hij niet mee in de wereld van de bourgeoisie, de elite. Journalisten censureerden hem weg. Rond Priester Daens was er – net zoals rond ons – een cordon. Mocht Daens vandaag leven, dan ben ik er van overtuigd dat Daens een Vlaams Belanger zou zijn”.

De Vlaams Belangvoorzitter is naar eigen zeggen “beschaamd hoe het huidig beleid omgaat met onze grootouders en ouders”. Eén op drie 65-plussers is ondervoed, meer dan de helft van de rusthuisbewoners slikt antidepressiva en drie op de vier ouderen geeft aan hun verblijf in het rusthuis niet langer te kunnen betalen, voerde Van Grieken aan.

De regering geeft jaarlijks 7 miljard uit aan nieuwkomers uit alle windstreken, maar laat degenen aan wie we het welvaartssysteem te danken hebben creperen, stelde Van Grieken. Dat die nieuwkomers van vandaag garant zouden staan voor de pensioenen van morgen, is voor hem ‘fake news’. “Ze gaan uw pensioen niet betalen, ze gaan ervoor zorgen dat er binnenkort geen pensioen meer is!”, waarschuwde de Vlaams Belangvoorzitter.

Hij pleitte voor een aparte sociale zekerheid voor immigranten. “Dat betekent dat de sociale bijdragen van vreemdelingen in een aparte sociale kas gestort worden. En enkel uit deze aparte sociale kas kunnen vervolgens sociale uitkeringen worden betaald. Dat is de eerlijkste manier om misbruik te vermijden, ons welvaartssysteem betaalbaar te houden en het aanzuigeffect van ons sociaal zekerheid te neutraliseren”.

bron: Belga