App om je te oriënteren op het MIVB-net wint eerste hackathon

Éloi Strée uit Brussel en zijn ploeg AntarticaLTD sleepten de hoofdprijs in de wacht tijdens de MIVB-hackathon. - Foto STIB-MIVB

Een toepassing die toelaat om voertuigen in reële tijd te zien bewegen op het netplan. Met de ontwikkeling van dat idee heeft de ploeg AntarticaLTD de hoofdprijs weggekaapt op de eerste hackathon die de MIVB heeft georganiseerd. De 27-jarige winnaar Éloi Strée uit Brussel mag zijn stad deze maand vertegenwoordigen tijdens de Global Transport Hackathon in Montreal.

Het was de eerste keer dat de Brusselse openbaarvervoermaatschappij een hackathon organiseerde die 100% over openbaar vervoer gaat, onder de noemer ‘Hack my ride’. Van vrijdag tot en met zondag kwamen 41 ontwikkelaars, layouters, projectleiders, app- en openbaarvervoerliefhebbers samen op het hoofdkantoor om per groep na te denken over de ontwikkeling van apps op basis van de Open Data-gegevens van de MIVB.

De deelnemers hadden één gemeenschappelijk doel: toepassingen bedenken en ontwikkelen die het gebruik van het openbaar vervoer in Brussel makkelijker maken en dit rond vier onderwerpen: de integratie van openbaar vervoer in het dagelijkse, digitale leven, een makkelijke toegang voor personen met beperkte mobiliteit, een chatbot voor betere reizigersinformatie en apps die gezondheid en openbaar vervoer combineren.