Jupiler Pro League - Moeskroen klopt Roeselare met kleinste verschil

Moeskroen heeft zondagavond in de laatste wedstrijd van de zesde speeldag in Play-off IIb Roeselare een 1-0 nederlaag aangesmeerd. Dankzij de driepunter komen de Henegouwers op zeven punten in de stand, Roeselare blijft zesde en laatste met één schamel punt. In de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers, maar het was wel de thuisploeg die het dichtst bij de openingstreffer was. Na een fout van doelman Biebauw in de zestien op Kabasele ging de bal op de stip, Stojanovic plaatste zijn strafschop echter tegen de paal.

Een kwartier na rust was het dan toch raak voor l'Excel. Kabasele zette voor en de ingevallen Matulevicius tikte de 1-0 van dichtbij tegen de netten. Daar bleef het ook bij, Moeskroen pakte zijn tweede zege in deze play-offs.

Zaterdag al hielden Racing Genk en Lokeren de drie punten thuis in de andere wedstrijden in groep B. De Limburgers hadden geen kind aan Kortrijk (3-0), de Waaslanders smeerden Eupen een 4-1 nederlaag aan. In de stand is Genk ruim leider met zestien punten. Dan volgen Lokeren (9), Kortrijk (8), Moeskroen (7), Eupen (7) en Roeselare (1). Op speeldag zeven trekt Moeskroen zaterdag naar Lokeren en ontvangt Kortrijk Roeselare, zondag krijgt Genk Eupen over de vloer.