Elise Mertens grijpt naast toernooizege op WTA Istanboel

Elise Mertens grijpt naast toernooizege op WTA Istanboel

Elise Mertens (WTA 65) is er vandaag niet in geslaagd de eindzege op het WTA-toernooi in het Turkse Istanboel (gravel/250.000 dollar) op zak te steken. Het zesde reekshoofd was in de finale niet opgewassen tegen het Oekraïense topreekshoofd Elina Svitolina (WTA 13). Ze ging na 1 uur en 16 minuten onderuit in twee sets, de setstanden waren 6-2 en 6-4. De 21-jarige Mertens moest in set 1 haar eerste twee opslagspelletjes inleveren, waardoor de één jaar oudere Svitolina doorstoomde naar 5-0. Na wat weerwerk kwam onze landgenote terug tot 5-2, maar op de service van Mertens klaarde de Oekraïense dan toch de klus: 6-2.

In de tweede set was er aanvankelijk weinig beterschap voor Mertens, die Svitolina zag uitlopen tot 4-1. Maar de Belgische nummer 1 knokte zich terug tot 4-4. Svitolina sleepte daarop haar derde break van de tweede set in de wacht, waardoor Mertens een kruis mocht maken over een tweede WTA-toernooizege.

Mertens stond voor de tweede keer in haar carrière in een WTA-finale, nadat ze in januari in het Australische Hobart haar eerste groot toernooi won. Svitolina veroverde in haar negende WTA-finale een zevende titel. Eerder dit jaar zette de Oekraïense al de toernooien van Taipei en Dubai op haar palmares. Mertens, die recent ook van zich liet spreken in de Fed Cup, ontmoette Svitolina voor het eerst op het WTA-circuit.

Later op de dag krijgt Mertens een tweede kans om te vieren in Istanboel. Dan gaat ze nog aan de slag in de finale van het dubbelspel. Samen met de Amerikaanse Nicole Melichar neemt Mertens het op tegen de Sloveens-Oekraïense tandem Dalila Jakupovic/Nadiia Kichenok.

bron: Belga