Zes broers doneren haar aan een goed doel

Zes broers doneren meters haar voor goed doel
Facebook / Phoebe LadyStanley Kannisto

Jarenlang werden zes Amerikaanse broers gepest met hun kapsel. Maar dat kon hen niet schelen, want ze lieten hun haar groeien om het te schenken aan kinderen met kanker. 

Zes jongens uit de stad Cheektowaga zijn goed op weg om het wereldwijde web te veroveren: Andre (10), de tweeling Silas en Emerson (8) en de drieling Herbie, Reed en Dexter (5). Samen met hun moeder Phoebe Kannisto besloten ze drie jaar geleden om hun haar te laten groeien.

Dit idee kwam niet uit de lucht vallen. “Drie jaar geleden is het zoontje van een vriendin overleden aan kanker”, vertelt Kannisto aan HuffPost. “Die jongen was een deel van een tweeling, en hij was bijna even oud als mijn tweeling. Een jaar na zijn overlijden doneerden mijn drie oudste zonen hun haar om hem te herdenken. Sindsdien hebben ze besloten om mensen met deze ziekte te helpen.”

Pestkoppen

Volgens de trotse moeder werden de jongens soms in verleiding gebracht om toch een schaar te pakken. Af en toe werden ze namelijk flink gepest door leeftijdsgenoten op school. Maar ondertussen hebben ze een olifantenhuid gekweekt en kunnen ze de kritiek naast zich neerleggen.

Vorige week trok het gezin samen naar het lokale kapsalon Hizair Hair Salon om de lange lokken te doneren. In totaal konden ze meer dan vijf meter haar schenken aan Children with Hair loss, een organisatie die pruiken maakt voor kinderen die hun haren zijn verloren door een ziekte.

Trots

Naar eigen zeggen is Kannisto enorm “trots” op haar koters. “Ik vind het geweldig dat ze andere kinderen willen helpen. Ze staan al te popelen om hun haar opnieuw te laten groeien zodat ze het weer kunnen doneren.”