‘Food porn’-foto’s op Instagram posten helpt om gezonder te eten

Foto Pixabay

Gebruikers posten massaal foto’s van gezonde gerechtjes zoals avocadosalades en andere lekkernijen op Instagram. Ter grote ergenis van sommige socialemediagebruikers, maar nu blijkt dat het een positieve invloed op hen zou kunnen hebben.

Heel wat mensen gebruiken de sociale netwerksite om hun gerechten aan hun volgers te tonen. Nu geeft een recent onderzoek van de universiteit van Washington aan dat de ‘food porn’ op Instagram gebruikers kan helpen om gezonder te eten en om zo gewicht te verliezen.

Volgens de hoofdauteur van de studie, Christina Chung, is Instagram een soort alternatief voor het gebruikelijke voedseldagboek. Het is leuker en het neemt minder tijd in beslag.

De sociale netwerksite is ook een overzichtelijke manier om te kunnen zien wat je allemaal hebt gegeten. Zestien personen werden hierover geïnterviewd en daaruit bleek dat ze zich beter aan gezonde eetgewoontes konden houden. Dat komt doordat ze langer gemotiveerd blijven door de sociale controle.

Tover jij iedere dag een heerlijk meesterwerk op je bord?
Misschien word jij dan wel onze Metro Super Chef !

Bedenk een origineel recept, ‘sweet’ of ‘salty’. Maak een foto of video en neem tot 28/04/2018 deel aan de Metro Super Chef Challenge.
WIN een smartphone of 3.000 dollar (USD) en eeuwige roem met jouw recept in alle internationale Metro-kranten!