Yates wint vierde etappe in Ronde van Romandië

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Brit Simon Yates (Orica) heeft vandaag de vierde etappe in de Ronde van Romandië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 163,5 kilometer tussen startplaats Domdidier en aankomstplaats Leysin was Yates in een spurt met twee sneller dan de Australiër Richie Porte. Yates neemt ook de leiderstrui over van de Italiaan Fabio Felline (Trek-Segafredo). Sander Armée verzekerde zich voor het tweede jaar op rij van eindwinst in het bergklassement. Naar dagelijkse gewoonte in Romandië was Lotto Soudal zeer actief in de aanvangsfase van de rit. Met Thomas De Gendt, Tosh Van der Sande en bergkoning Sander Armée kleurden liefst drie roodhemden de vroege vlucht van acht. De Australiër Clarke (Cannondale), de Rus Kochetkov (Katusha), de Fransman Cherel (AG2R), de Italiaan Pasqualon (Wanty) en de Algerijn Reguigui (Dimension Data) vervolledigden de kopgroep.

Een tegenaanval met onder meer Albasini (Orica), Ulissi (Emirates) en De La Cruz (Quick-Step) kende geen succes. Vooraan zongen Cherel, Kochetkov, Clarke, Van der Sande en Armée het het langste uit. Zij werden in het slot bijgebeend en achtergelaten door Yates, Buchmann (Bora) en Ait el Abdia (Emirates). Een ontketende Porte haalde het drietal nog bij en trok - samen met Yates - meteen door. In een spurt met twee toonde de Brit zich de snelste. Buchmann finishte als derde. In de achtergrond moest Chris Froome op de slotklim het peloton laten rijden.

Morgen eindigt de 71e editie van de Ronde van Romandië met een individuele tijdrit van 18,3 kilometer in en om Lausanne.

bron: Belga