WTA Istanboel - Elise Mertens stoomt door naar tweede WTA-finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 65) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Turkse Istanboel (gravel/250.000 dollar). De 21-jarige Mertens, het zesde reekshoofd, trok in de halve finales in twee sets aan het langste eind tegen het Roemeense derde reekshoofd Irina-Camelia Begu (WTA 33). Na 1 uur en 8 minuten gaf het scorebord tweemaal 6-1 aan. De 26-jarige Begu had in de tweede ronde Kirsten Flipkens (WTA 93) met 6-1, 1-6 en 6-3 verslagen.

In de finale neemt Mertens het zondag op tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 13). Het topreekshoofd was in twee sets te sterk voor de Slowaakse Jana Cepelova (WTA 97): 6-2 en 6-3 na 1 uur en 13 minuten.

Mertens staat voor de tweede keer in haar carrière in een WTA-finale, nadat ze in januari in het Australische Hobart haar eerste groot toernooi won. Svitolina gaat in haar negende WTA-finale op zoek naar een zevende titel. De Belgische nummer 1, die recent ook van zich liet spreken in de Fed Cup, ontmoette de één jaar oudere Svitolina nog niet op het WTA-circuit.

In Istanboel wist Mertens zich samen met de Amerikaanse Nicole Melichar eveneens te plaatsen voor de finale van het dubbelspel. Daarin treffen ze de Sloveens-Oekraïense tandem Dalila Jakupovic/Nadiia Kichenok.

bron: Belga