Vier doden bij aanslag met bomauto in Bagdad

Bij een aanslag met een bomauto zijn in de Iraakse hoofdstad Bagdad vrijdag minstens vier doden en zes gewonden gevallen. Dat hebben eensluidende bronnen gemeld. Doelwit van de aanslag waren de gebouwen van de wegpolitie in de wijk Karrada. De zelfmoord aanslag gebeurde rond 23.00 uur (22.00 uur Belgische tijd) met een bomauto en kostte het leven aan vier mensen, onder wie een politiekolonel, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht. Bronnen binnen de politie en de medische diensten maken ook melding van minstens zes gewonden.
In de centraal gelegen wijk Karrada vonden de afgelopen jaren al meerdere aanslagen plaats. In juli kwamen bij de ontploffing van een bomvrachtwagen en de branden die daarop volgden in de wijk meer dan 320 mensen om het leven. Het ging om een van de zwaarste aanslagen in de geschiedenis van het land.
De meeste aanslagen met bomvoertuigen, zoals die van juli, worden opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat, die zijn laatste jihadistisch bastion Mosoel beschermt tegen het offensief dat de Iraakse veiligheidstroepen in oktober hebben gelanceerd.

Bron: Belga