Tweede Dag van de Dans plaatst "verbindend karakter" van de kunstvorm centraal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op tal van plaatsen in Vlaanderen en Brussel vindt zaterdag de tweede editie van de 'Dag van de Dans' plaats. Mensen krijgen de kans om te proeven van verschillende vormen van (hedendaagse) dans. Tal van dansgezelschappen, schouwburgen, cultuurcentra, dansscholen en musea in Vlaanderen en Brussel stellen zaterdag hun deuren op. Daar krijgen bezoekers de kans om onder meer dansvoorstellingen, try-outs, workshops en improvisaties bij te wonen. Het is de bedoeling om dans als kunstvorm op de manier een grotere bekendheid te geven.

De tweede editie van de 'Dag van de Dans' legt de nadruk op "de verbindende kracht van dans". "Dans wordt nog al te vaak bestempeld als moeilijk. Terwijl het ook een medium kan zijn dat uiting geeft aan die dingen die we niet gezegd krijgen en dat ons stimuleert om verschillen te overbruggen. Dans triggert ontmoetingen tussen mensen, culturen en kunstvormen", zo wordt in een persaankondiging benadrukt.

De activiteiten vinden plaats in de steden Brussel, Leuven, Antwerpen, Gent, Oostende, Brugge, Kortrijk, Hasselt en Genk. Het volledige programma is terug te vinden op www.dagvandedans.be

bron: Belga