Bundesliga - Bayern München wint met 0-6 bij Wolfsburg en pakt 27e landstitel

Bayern München heeft zich zaterdag voor de 27e keer in de clubgeschiedenis en voor het vijfde seizoen op rij verzekerd van de landstitel in de Duitse Bundesliga. Der Rekordsmeister pakte de titel na een klinkende 0-6 zege op speeldag 31 bij het Wolfsburg van doelman Koen Casteels. Eerste achtervolger RB Leipzig kwam eerder op de dag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Ingolstadt en zo heeft Bayern met nog drie speeldagen te gaan een onoverbrugbare voorsprong van tien punten in het klassement. Na het scoreloos gelijkspel van Leipzig wist Bayern dat een zege bij Die Wölfe volstond om de champagne te ontkurken. David Alaba zette de bezoekers na 19 minuten op 0-1, tien minuten voor rust verdubbelde prijsschutter Robert Lewandowski de voorsprong. Vlak voor de pauze zorgde de Pool ook voor de 0-3, Bayern kon de titel al ruiken.

In minuut 66 pikte ook de Nederlander Arjen Robben zijn doelpuntje mee, nadien ging Bayern gewoon door op zijn elan. Doelman Casteels zag ook nog treffers van Thomas Müller (80.) en Joshua Kimmich (85.), de thuisploeg moest na 79 minuten met zijn tienen verder na de tweede gele kaart voor Luiz Gustavo.

Het bleef 0-6, een sprekende zege én de bijhorende landstitel voor de topclub uit München. Voor Bayern was het overigens al de derde keer dat het kampioen werd op het veld van Wolfsburg, dat lukte ook in 2003 en 2008.