Zo neem je zelf deel aan de Fashion Revolution Week

Vier jaar na de ramp in het Rana Plaza-fabriekscomplex in Bangladesh is de Fashion Revolution Week uitgegroeid tot een invloedrijke beweging met wereldwijde weerklank. Met de hashtag #whomademyclothes wil de organisatie de consument wakker schudden en de kledingketens aanzetten tot een transparanter beleid en een eerlijker loon voor de textielarbeiders. Ligt dit thema je nauw aan het hart? Zo draag je zelf bij tot de Fashion Revolution:

1. Neem een selfie

Een erg laagdrempelige manier om de campagne te steunen is het nemen van een selfie waarin je je kledinglabel laat zien. Vervolgens tag je het merk op sociale media en vraag je hen #whomademycothes.

2. Kruip in je pen

Indien je liever niet zelf in beeld komt, kan je altijd in je pen kruipen. Schrijf bijvoorbeeld een brief aan een kledingmerk en vraag hen wat ze ondernemen om een eerlijk loon te betalen aan hun textielarbeiders. Op fashionrevolution.org/letter kan je een template van de brief downloaden.

3. Neem deel aan de #haulternative challenge

Steek jezelf in het nieuw zonder daarbij kledingstukken aan te kopen. Dat kan door bijvoorbeeld een ruilavond te organiseren met vriendinnen, maar ook door je bestaande kast te up- of recyclen.