WTA Istanboel - Elise Mertens stoot door naar finale dubbelspel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens heeft zich vrijdag op het WTA-toernooi in het Turkse Istanboel (gravel/250.000 dollar) geplaatst voor de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Amerikaanse Nicole Melichar, met wie ze het vierde reekshoofd vormt, haalde Mertens het van de Hongaarse Timea Babos en de Turkse Cagla Buyukakcay. Het werd 6-3 en 7-6 (7/1).

In de finale nemen Mertens en Melichar het op tegen ofwel het Sloveens-Oekraïense duo Dalila Jakupovic/Nadiia Kichenok ofwel de Japans-Montenegrijnse tandem Nao Hibino/Danka Kovinic, de derde reekshoofden.

Onze landgenote keek Buyukakcay (WTA 181) vrijdag voor de tweede keer in de ogen, want eerder op de dag had Mertens (WTA 65) zich in het enkelspel ten koste van de Turkse weten te plaatsen voor de halve finales. Het zesde reekshoofd haalde het in de kwartfinales in drie sets van Buyukakcay: 6-4, 4-6 en 6-2 na 2 uur en 35 minuten. Bij de laatste vier treft Mertens de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 33). De Limburgse leidt met 1-0 in de onderlinge confrontaties. Eerder dit jaar trok Mertens in het kader van de Fed Cup-ontmoeting met Roemenië met 3-6, 7-5 en 7-5 aan het langste eind.

bron: Belga