Tommelein breidt premie voor elektrische voertuigen uit

Tommelein breidt premie voor elektrische voertuigen uit

Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). De Vlaamse overheid stimuleert de aankoop van zero-emissievoertuigen – elektrische wagens en wagens die op waterstof rijden – met een premie. Het is de bedoeling dat er tegen 2020 100.000 milieuvriendelijke wagens rijden in Vlaanderen, waarvan 60.000 elektrische. Het bedrag van de Vlaamse premie schommelt tussen 2.000 en 4.000 euro.
De premie is bedoeld om de kloof in de aankoopprijs met een conventioneel voertuig te verkleinen. Het achterliggende doel van de premie is de luchtkwaliteit te verbeteren en de impact van het verkeer op het klimaat te verminderen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt de premie nu uit naar privépersonen die een auto leasen. Zelfstandigen en bedrijven komen niet in aanmerking omdat zij al een belastingaftrek krijgen voor milieuvriendelijke voertuigen.
Minister Tommelein: “Steeds meer mensen kiezen voor private autoleasing. Het automagazine Fleet noemde het zelfs dé trend van 2016. Daarom breiden we onze premie uit. De voorwaarde is wel dat de auto geleased wordt voor minstens drie jaar”.Eerder dit jaar werd de procedure voor het aanvragen van de premie al vereenvoudigd. Het volstaat vandaag om je drie maanden na de eerste inschrijving van het voertuig aan te melden. Vorig jaar moest je nog twee stappen doorlopen: een dossier indienen bij de aankoop – binnen de dertig dagen – en een bij de ontvangst van de auto.

bron: Belga