Sep Vanmarcke past voor afscheid Boonen en semiklassieker in Frankfurt

Sep Vanmarcke past voor afscheid Boonen en semiklassieker in Frankfurt

Sep Vanmarcke is niet fit genoeg om morgen aanwezig te zijn op de afscheidswedstrijd van Tom Boonen in Mol. Ook voor de Duitse WorldTourkoers Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt volgende maandag (1 mei) past hij. De renner van Cannondale-Drapac sukkelt nog met de naweeën van een maagvirus, legt hij uit op Facebook.
“De blessures van de val in de Ronde van Vlaanderen (een pinkbreuk en schaafwonden, red) zijn ondertussen genezen. De maagproblemen die rond Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke begonnen, zijn dat nog niet”, opent Vanmarcke. “De maagproblemen bleven aanwezig, ondanks de behandelingen en medicatie daartegen. Afgelopen weekend bereikte ik mijn dieptepunt met nog een virus erbij, en verloor ik 4 kg.”

De 28-jarige West-Vlaming heeft echter ook positief nieuws. “Na verschillende onderzoeken, waaronder gastroscopie en echografie, werd de oorzaak eindelijk gevonden. “Helicobacter pylori”, een bacterie, had al die tijd overleefd en mij steeds zwakker gemaakt. Met de juiste medicatie kan ik eindelijk herstellen en terug opbouwen richting het tweede deel van het seizoen. Eerst nog enkele dagen verplichte rust en de medicatie zijn werk laten doen, daarna eindelijk weer de fiets op.”

“Boonen says thanks” en Frankfurt komen te vroeg. Vanmarcke plant te hervatten in de Ronde van Noorwegen (17-21 mei). “Nu wordt het vooral werken om de conditie, die veel achteruitgang boekte na alle miserie, terug te verbeteren! Ik kijk ernaar uit om er weer stevig in te vliegen! Trainen, trainen, trainen dus!”

bron: Belga