Rectorverkiezing Gent - Tweede stemronde eindigt vrijdagmiddag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan de Universiteit Gent eindigt vrijdag om 12 uur de tweede stemronde in de rectorverkiezingen. In de late namiddag wordt duidelijk of één van de twee kandidatenduo's een tweederde meerderheid behaald, indien niet volgt volgende week een derde stemronde. Na de eerste stemronde, die vorige week vrijdag afliep, behaalde het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe 57,76 pct van de stemmen. Hun tegenstrevers, Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger, behaalden 36,20 pct.

Om nog meer studenten aan het stemmen te krijgen, tijdens de eerste ronde nam 17 pct deel, besliste de UGent dat de kandidaten op het digitaal leerplatform Minerva een tekst met de samenvatting van hun programma kunnen plaatsen. Leden van de Gentse studentenraad (GSR) lopen dan weer aula's en studentenresto's af met iPads, in de hoop studenten te verleiden om aan de online stemming deel te nemen.

Als geen van de twee duo's tweederde van de stemmen achter zich krijgt, volgt er een derde stemronde. In dat geval nodigt GSR de twee kandidatenduo's uit voor een debat op 2 mei om 19 uur bij de faculteit Rechtsgeleerdheid.

Het programma van Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger staat op https://guidosarahdurven.net en dat van Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe op rikenmieke.ugent.be.

bron: Belga