Mexicaanse drugskartelleider 'El Chito' opgepakt

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het noorden van Mexico heeft de politie de leider van het drugskartel La Linea opgepakt. Dat hebben lokale overheden meegedeeld. Miguel Angel Amaya, ook bekend als 'El Chito', werd samen met enkele handlangers gearresteerd in de stad Ciudad Juarez, vlak bij de Amerikaanse grens. Er werden bij de politieactie ook wapens, drugs, geld en voertuigen in beslag genomen. Lokale media melden dat de arrestaties het gevolg zijn van een twee maanden durend intensief onderzoek naar de bendeleider.

Volgens de plaatselijke autoriteiten is El Chito verantwoordelijk voor zowat 60 procent van de moorden in de restaurants en nachtclubs in de regio. Hij wordt ook verdacht van drugshandel, ontvoeringen en afpersingen.

La Linea wordt gezien als de gewapende arm van het Juarez-kartel, dat met verschillende andere bendes samenwerkt om zijn territorium aan de Amerikaanse grens te verdedigen tegen het Sinaloa-kartel. Die laatste bende stond onder leiding de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzmán, die in januari nog aan de VS was uitgeleverd.

bron: Belga