Les Ardentes in Luik wordt outdoor festival

Les Ardentes in Luik wordt outdoor festival

De twaalfde editie van Les Ardentes van zes tot negen juli in Luik zal twee nieuwe buitenpodia tellen. In de hallen, die vaak bekritiseerd werden om hun slechte akoestiek, zullen geen optredens meer doorgaan. Het muziekfestival wordt zo bijna volledig “outdoor”, kondigde de organisatoren donderdag aan.
De twee nieuwe podia zijn ‘Wallifornia beach’, gewijd aan electro en urban, en ‘Rambla’, waar gevestigde en opkomende artiesten en groepen zullen optreden. In de hallen zullen geen optredens doorgaan, maar een beurs voor start-ups uit de muziekwereld. Ook zal er een gameruimte en theaterpodium worden ingericht.
De site werd uitgebreid, waardoor er minder parkeerruimte zal zijn. Om festivalgangers aan te moedigen met het openbaar vervoer te komen, legt het festival samen met de NMBS een feesttrein in, in de nacht van zaterdag acht juli op zondag negen juli. Vooraf registreren is daarbij noodzakelijk.
Tijdens de vier festivaldagen treden een honderdtal Belgische en internationale artiesten en groepen op. De headliners zijn Booba (donderdag), Sean Paul (vrijdag), Placebo (zaterdag) en DJ Snake (zondag). Ook namen als Julien Doré, Liam Gallagher (de voormalige frontman van Oasis) en Soldout prijken op de affiche.

bron: Belga