Jupiler Pro League - Standard boekt tegen Union eerste thuiszege in meer dan vier maanden

Standard heeft vrijdagavond eindelijk nog eens kunnen winnen in de Jupiler Pro League. Het versloeg Union in eigen huis met 3-1 op de zesde speeldag van Play-off IIa. Voor de Rouches was het pas de eerste thuiszege in ruim vier maanden, in december wonnen ze eveneens met 3-1 tegen het later gedegradeerde Westerlo. In een nagenoeg leeg Sclessin toonde de geplaagde thuisploeg zich in de beginfase gretiger dan Union. Die gretigheid werd ook beloond met een vroeg doelpunt na zeven minuten. Orlando Sa duwde op assist van Dieumerci Ndongala zijn zestiende doelpunt van het seizoen tegen de netten, al had dat doelpunt wel afgekeurd moeten worden wegens duidelijk buitenspel. Ook aan de 2-0 van Standard zat een reukje, toen Christian Luyindama (29.) de bal al dan niet met de arm in doel verlengde op een hoekschop.

Union bracht na de rust opnieuw spanning in de wedstrijd via goudhaantje Nicolas Rajsel. De 23-jarige Fransman verschalkte Gillet na een knappe actie met een gekruist schot in de 51e minuut. Die hoop werd na 70 minuten opnieuw de kop ingedrukt door Ishak Belfodil. De Algerijnse spits kon na een handvol gemiste kansen dan toch zijn doelpuntje van dichtbij meepikken. Union dreigde daarna nog een paar keer via afstandsschoten, maar Gillet liet zich niet verrassen.

Ondanks de overwinning blijft Standard op de zesde en laatste plaats staan in Play-off IIa met vijf punten. Union doet met de nederlaag geen goede zaak in de top van het klassement en kan leider KV Mechelen zaterdag tot vijf punten zien uitlopen bij winst op bezoek bij Lierse.