Ben Hermans en Dylan Teuns (BMC) starten in Ronde van Italië

Ben Hermans en Dylan Teuns (BMC) starten in Ronde van Italië

Ben Hermans en Dylan Teuns zijn door BMC opgenomen in de selectie voor de Ronde van Italië. De Amerikaan Tejay van Garderen start als man voor het klassement, zo is vandaag bekendgemaakt. Voor de 30-jarige Hermans wordt het zijn derde deelname aan de Giro. De Limburger, dit voorjaar winnaar van de Ronde van Oman, was er al bij in 2012 (73e) en 2014 (72e). Dylan Teuns (25) debuteert in de Giro. Voor de nummer drie van de voorbije Waalse Pijl wordt het zijn tweede Grote Ronde, na de Vuelta 2016. Tejay van Garderen vertrekt als kopman, hoewel hij de Ronde van Italië nog nooit reed. De 28-jarige Amerikaan werd wel al twee keer vijfde in de Tour (in 2012 en 2014).

“Het parcours ligt mij. Er zijn voldoende kilometers tegen de klok en er wacht ook een mooi aantal bergritten. Het is een evenwichtige Grote Ronde. Hard, dat zeker, maar ik hou ervan”, aldus de Amerikaan. Rohan Dennis krijgt net als Tejay van Garderen een beschermde status. De 26-jarige Australiër, een tijdritspecialist, wil aftasten wat zijn mogelijkheden als klassementsrenner zijn.

De rest van de negenkoppige selectie bestaat uit de Zwitser Silvan Dillier, de Italianen Manuel Quinziato en Manuel Senni, de Amerikaan Joey Rosskopf en de Spanjaard Francisco Ventoso.

De honderdste Ronde van Italië start op 5 mei in Sardinië en eindigt op 28 mei in Milaan.

bron: Belga