Dronken man gearresteerd nadat hij bewakingsrobot omduwt

Een Amerikaan is aangehouden omdat hij in dronken staat een bewakingsrobot had omgeduwd. De mechanische bewaker liep daarbij enkele schrammen op.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De K-5 van Knightscope is volgens ABC News speciaal gemaakt om misdaden te voorkomen. Tijdens een patrouille op een parkeerterrein in Silicon Valley kon de robot echter niet voorkomen dat een dronken man de wet overtrad. De dronkaard duwde de vernuftige nachtwaker van 136 kilogram immers tegen de grond.

Menselijke misdaadbestrijders konden de 41-jarige Amerikaan wel aanhouden. Hij is aangeklaagd wegens openbare dronkenschap. K-5 daarentegen stelt het goed en patrouilleert opnieuw.

Meet K-5 ---the droid taken down by an alleged drunk man last week. Don't worry, he's back on patrol :) details @abc7newsbayarea at 11 pic.twitter.com/0qthDHONQq

— Tiffany Wilson (@TWilsonTV) 25 april 2017

Bewoners kunnen wel lachen met het vreemde voorval. "Dit is een behoorlijk zielig incident. Het toont hoe laf dronken kerels in Silicon Valley echt zijn, omdat ze iemand aanvallen die niet eens armen heeft", getuigt een bewoner bij ABC. De oprichter van Knightscope is wel opgetogen over de arrestatie, die volgens hem aantoont dat de robot zijn werk doet.