Vincent Verschueren kan leidersplaats verstevigen in Rally van Wallonië

Vincent Verschueren kan leidersplaats verstevigen in Rally van Wallonië

Met de Rally van Wallonië start morgenavond de vierde van in totaal negen wedstrijden van het BK Rally. Bij afwezigheid van Kris Princen, winnaar van de Haspengouw en tweede in de TAC, kan Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) zijn voorsprong in de tussenstand van het BK uitdiepen. Maar dan moet hij wel afrekenen met onder meer Cédric Cherain (Citroën DS 3 R5). Cherain won op regelmaat de Rally van Spa, maar werd na afloop gediskwalificeerd vanwege het gebruik van in het BK niet toegelaten banden. De Rally van Wallonië is de enige wedstrijd in België die gespreid is over drie dagen waardoor de wedstrijd vrij duur is. Bij aanvang van het seizoen had Kris Princen al aangekondigd dat hij deze wedstrijd daarom links zou laten liggen. De Limburger geeft Verschueren daardoor vrij baan om zijn voorsprong in de tussenstand van het BK te vergroten. De Oost-Vlaming won enkele weken geleden zijn eerste BK-rally uit zijn carrière.

“Het was fantastisch om die eerste overwinning in Tielt te behalen, maar ik ga zeker niet zweven”, zegt Verschueren. “Ik weet niet of ik meer vertrouwen zal hebben na die zege. Dat zal ik zaterdag pas kunnen zeggen, maar we weten nu wel dat het mogelijk is om te winnen. Ook zonder Kris is de concurrentie weer erg sterk. Met Cherain, de Cecco, Bouche, Allart en Abbring staan er genoeg kanshebbers aan de start om het spannend te maken. Ik vind de Rally van Wallonië wel een van de mooiste wedstrijden. De proeven zijn heel natuurlijk en bijzonder snel. Daar hou ik van. Ik denk dat we met de Skoda goed gewapend zijn.”

De Rally van Wallonië begint morgenavond met een dubbele klassementsrit op en rond de Citadel van Namen. Op zaterdag worden er vijftien klassementsritten gereden. Op zondag komen er daar nog eens acht bij. De Rally van Wallonië eindigt zondagnamiddag om 15u30.

bron: Belga