Nog regenachtig tot vrijdag, maar het weekend blijft droog

door
Belga
Leestijd 2 min.

Opklaringen en buien wisselen elkaar vandaag af. De maxima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 11 graden in de noordelijke helft van het land. De wind is zwak tot meestal matig uit het noordwesten, zo meldt het KMI.

Vanavond en vannacht trekt een zwakke regenzone over het land. De minima worden in de eerste helft van de nacht bereikt en liggen tussen -1 graad in de Ardennen en 7 graden aan zee. De wind draait richting het westzuidwesten en is meestal zwak en aan de kust matig.

Morgen zijn er plaatselijk nog enkele buien, later in de namiddag of avond wordt het droger en zijn er opklaringen. De temperatuur stijgt tot 8 graden in de Ardennen en 12 graden in het centrum. 's Nachts daalt de temperatuur naar waarden tussen -1 graad in de Ardennen en 5 graden aan zee.

Zaterdag is het eerst gedeeltelijk zwaarbewolkt maar blijft het zo goed als droog, op een lokaal spatje regen in Vlaanderen na. Op het einde van de dag klaart het op. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 14 graden in het westen bij een overwegend zwakke en veranderlijke wind. Zondag wordt het een stuk warmer en stijgen de temperaturen tot 17 graden. Het is een groot deel van de dag droog maar bewolkt, maar in de loop van de namiddag trekt een zwakke neerslagzone het land in vanaf het zuidwesten. Zondagnacht gaat het harder regenen.

Maandag verlaat de regenzone in eerste instantie ons land, maar later overdag volgen er toch nog enkele buien. Dinsdag kunnen regenzones boven Frankrijk (gedeeltelijk) ons land binnendringen. Ook woensdag en donderdag is er nog kans op regen.

bron: Belga