Jupiler Pro League – Leider Anderlecht slikt 0-1 nederlaag tegen Charleroi

Jupiler Pro League - Leider Anderlecht slikt 0-1 nederlaag tegen Charleroi

Leider RSC Anderlecht heeft donderdag op de vijfde speeldag in Play-off I een 0-1 nederlaag moeten slikken tegen Charleroi. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Hamdi Harbaoui, door Anderlecht uitgeleend aan Charleroi, scoorde het enige doelpunt van de partij in de 42e minuut. Anderlecht kreeg tal van kansen, maar faalde in de afwerking. De thuisploeg claimde ook twee keer een penalty, maar scheidsrechter Alexandre Boucaut liet fouten op Frank Acheampong en Lukasz Teodorczyk onbestraft.
In de stand ziet Anderlecht AA Gent en Club Brugge weer wat dichter sluipen. Gent ging dinsdag met 0-2 winnen op het veld van Zulte Waregem, Club Brugge hield woensdag de drie punten thuis door Oostende met 3-1 te verslaan. Met 41 punten heeft paars-wit nu nog vijf punten voor op Gent (36) en zes op Brugge (35). Charleroi volgt als vierde met 33 punten, voor Zulte Waregem (29) en Oostende (28).
Volgende zondag geven AA Gent en Anderlecht elkaar partij in de topper van de zesde speeldag. Mocht Anderlecht ook in Gent punten verliezen, wordt de titelstrijd toch nog spannend.

.

bron: Belga