GO! verzamelt onderwijsprofessionals in Brussel rond inclusie en participatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

GO! , de onderwijskoepel van de Vlaamse Gemeenschap, verzamelt vandaag/donderdag en morgen/vrijdag in cultuurcentrum The Egg bij het Zuidstation in Brussel telkens zo'n 800 collega's (directeurs, leerkrachten, beleidsmakers, ...) om van gedachten te wisselen over hun pedagogisch project. De studiedagen verlopen onder de noemer "PPGO! Live". Vooral de thema's "inclusie, actief burgerschap, participatie en welbevinden, levensbeschouwing en kritisch denken" komen aan bod.

Het programma (van 9 tot 17 uur) is op beide dagen identiek hetzelfde. Er zijn keynote speeches van professor Jean-Paul Van Bendegem en auteur Ish Aït Hamou en lezingen door filosofe Tinneke Beeckman, Vlaams Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen en orthopedagoog Geert Van Hove.

Voor afgevaardigd-bestuurder van GO! Raymonda Verdyck is het er op deze dagen om te doen dat de bezoekers voorbeelden krijgen die hen inspireren en motiveren, die hen voorts ook een duwtje in de rug geven om met de verschillende thema's aan de slag te gaan in de scholen en klassen van het gemeenschapsonderwijs. "We vertrekken bij deze thema's vanuit de mogelijkheden in plaats van te vertrekken vanuit de moeilijkheden", aldus Verdyck.

bron: Belga