Sluwe kat eet in het geniep van twee walletjes

Sluwe kat eet in het geniep van twee walletjes
Foto Pixabay

Een kat uit Nieuw-Zeeland is betrapt op een heus dubbelleven. Hij verdween soms een paar dagen, maar toen hij thuiskwam met een genaaide wonde had zijn baasje het idee dat er meer aan de hand was.

Katten durven al eens verdwijnen, om enkele dagen later weer op te dagen alsof er niets gebeurd is. Simba is daar geen uitzondering op, al brengt hij die tijd wel door bij een tweede gezin waar hij bekend staat als Crazy Horse.

Baasje Shirley Bishop vertelt bij Stuff dat ze de afwezigheden niet verdacht vond. Maar toen Simba thuiskwam met een geschoren schouder en een dichtgenaaide wonde in de nek, kreeg ze het idee dat er meer aan de hand was. De dierenarts kon haar wegens de privacywet geen informatie geven over de persoon die de kat had binnengebracht. Bishop moet het stellen met de straatnaam van de redder.

Een oproep op Facebook bracht echter aan het licht dat Simba van twee walletjes eet. Mychaela Groombridge trof de kater regelmatig aan in haar tuin. Ze vroeg op Facebook of iemand zijn huisdier mistte, maar kreeg daar toen geen antwoord. Omdat de kat het blijkbaar naar zijn zin had, gaf ze de viervoeter eten en de naam Crazy Horse.

Toen hij Groombridge thuiskwam met een grote wonde, bracht ze het dier naar een arts. Na de ingreep vermoedde ze dat het niet lang zou duren voordat de eventuele andere eigenaars iets in de gaten zouden krijgen.

Uit de tweede oproep bleek dat de twee baasjes van de kat elkaar kennen. De vrouwen vinden het bovendien niet erg dat Simba of Crazy Horse een dubbelleven leidt. “We hebben gedeeld hoederecht”, grapt Groombridge. “Zolang hij veilig is, maakt het allemaal niet uit,” besluit Bishop.