Crimineel model gedeporteerd uit het Verenigd Koninkrijk

Crimineel model gedeporteerd uit het Verenigd Koninkrijk
AFP / D. Kambouris

Model Jeremy Meeks is gedeporteerd uit het Verenigd Koninkrijk. De voormalige crimineel was volgens de immigratiedienst niet in orde met zijn papierwerk.

Meeks bereikte internetfaam in 2014, toen zijn portretfoto voor het politiedossier viraal ging. Hoewel hij net gearresteerd was wegens wapenbezit, deden zijn staalblauwe ogen de harten van heel wat internetgebruikers sneller slaan.

Nadat hij twee jaar gebromd had, kwam hij opnieuw vrij en kreeg hij meteen een modellencontract aangeboden. In plaats van louche milieus vertoeft de Amerikaan nu op catwalks.

Maar zijn criminele verleden ligt nog niet volledig achter hem. The Daily Mail bericht dat hij naar de Engelse hoofdstad was gevolgen voor een fotoshoot, maar op de luchthaven werd hij tegengehouden. Hoewel hij beweert toestemming te hebben om te reizen tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating, was de Britse douanedienst niet overtuigd. Na minder dan acht uur op de luchthaven werd hij op een vliegtuig richting de Verenigde Staten geplaatst.