Boeren ontdekken eenhoorn tussen schapen

Foto Pixabay

IJslandse boeren hebben tussen een kudde schapen een eenhoorn gevonden. Het dier draagt de naam Einhyrningur, wat IJslands is voor eenhoorn.

Einhyrningur was samen met zijn moeder en enkele andere schapen per ongeluk achtergebleven in de bergen wanneer de andere naar binnen geroepen werden voor de winter uitbrak. Boeren hebben hem gespot rond Kerstmis, maar wisten niet precies wat voor dier het was. Ze dachten eerst dat het een geit was. Van dichtbij bleek het een schaap te zijn met een eigenaardige hoorn.

De schapen van de IJslandse boerin Erla Porey Olafsdottir hebben gewoonlijk twee hoorns, maar bij dit mannetje bleken die samengegroeid tot één hoorn. Die splitst enkel een beetje op het einde. De eigenares vermoedt dat het een soort van mutatie is want beide ouders hebben twee hoorns. “De hoorns rekken zijn gezicht uit, vooral rond zijn ogen waardoor hij altijd een beetje verbaasd kijkt. Hij lijkt een beetje op mensen die een facelift hebben ondergaan”, zegt de boerin aan de website Iceland Monitor.

Zijn unieke look zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat het dier niet geslacht wordt, Einhyrningur krijgt misschien een nieuw leven in de Reykjavik Zoo.