WTA Stuttgart - Maria Sharapova wint eerste wedstrijd na 15 maanden dopingschorsing

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Russin Maria Sharapova heeft woensdag na een dopingschorsing van 15 maanden haar eerste wedstrijd op het WTA-circuit gewonnen. Bij haar wederoptreden in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Duitse Stuttgart (gravel/710.900 dollar) versloeg de dertigjarige "MaSha" de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-36) in twee sets. Sharapova, die haar rentrée in Stuttgart vierde onder applaus van de 4.500 aanwezige toeschouwers, nam na 1 uur en 43 minuten de maat van de vier jaar oudere Vinci. De setstanden waren 7-5 en 6-3. Sharapova had even tijd nodig om op gang te komen en stond al snel 0-2 achter in de eerste set. Dankzij een solide opslag maakte de Russin de break ongedaan. Op het einde van de set stoomde Sharapova door en won ze drie spelletjes op rij: 7-5 na bijna een uur tennis. In de tweede set ging Sharapova meteen door de opslag van de Italiaanse, waarna ze de wedstrijd makkelijk naar haar hand zette.

In de tweede ronde neemt Sharapova het op tegen haar landgenote Ekaterina Makarova (WTA-43), die het Poolse zevende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-8) uitschakelde met 6-2 en 6-4. Sharapova won het toernooi van Stuttgart drie keer op een rij (2012, 2013 en 2014) en kreeg een wildcard van de toernooiorganisatie. De voormalige nummer een van de wereld heeft geen ranking meer en kreeg ook voor de toernooien in Madrid en Rome een uitnodiging. Op het circuit werden die wildcards door verschillende tennissters bekritiseerd.

Sharapova werd op 8 juni door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor twee jaar geschorst nadat ze begin vorig jaar tijdens de Australian Open positief had getest op meldonium. Op 25 januari 2018 zou die schorsing ten einde lopen, maar de Siberische kreeg negen maanden strafvermindering van het TAS en zo kon ze vanaf 26 april opnieuw tennissen. Haar laatste wedstrijd op het WTA-circuit dateerde van 26 januari 2016, de dag waarop ze haar positieve dopingtest aflegde en door de Amerikaanse Serena Williams uitgeschakeld werd in de kwartfinales van het Australian Open.

.

bron: Belga