Ronde van Romandië - Albasini is baas in eigen land

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zwitser Michael Albasini (Orica-Scott) heeft de eerste etappe in lijn in de Ronde van Romandië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 173,3 kilometer tussen Aigle en Champéry was Albasini de snelste in een spurt met een grote groep. De Italiaan Diego Ulissi (Emirates) en de Spanjaard Jesus Herrada (Movistar) vervolledigden de top drie. Chris Froome (Sky) sprintte naar de vijfde stek. De traditionele vroege vlucht van de dag kreeg meteen na de start vorm. Sander Armée (Lotto Soudal) kreeg de Nederlander Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert). Even later sloten ook de Duitser Marcus Burghardt (Bora), de Rus Matvej Mamikin (Katusha), de Eritreër Mekseb Debesay (Dimension Data) en de Italiaan Marco Troia (Emirates) vooraan aan. Troia en Burghardt moesten als eerste afhaken, maar ook de andere vier werden op de slotklim ingelopen.

In het peloton bleef het lange tijd kalm. Aanvallen van Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) en Roman Kreuziger (Orica-Scott) werden gecounterd. Het kwam in Champéry uiteindelijk tot een spurt met een omvangrijke groep. Daarin toonde de 36-jarige Albasini zich de snelste. Het is voor de Zwitser al de zevende ritzege in de Ronde van Romandië. Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) eindigde als eerste landgenoot op de zeventiende plaats. De Italiaan Fabio Felline (Trek-Segafredo) behoudt de leiderstrui.

Morgen overbruggen de renners tussen startplaats Champéry en aankomstplaats Bulle 160,7 kilometers over heuvelachtige wegen.

bron: Belga