Raketaanval VS op Syrië – Rusland schroeft veiligheid soldaten in Syrië op

Raketaanval VS op Syrië - Rusland schroeft veiligheid soldaten in Syrië op
Raketaanval VS op Syrië - Rusland schroeft veiligheid soldaten in Syrië op

Rusland heeft bijkomende maatregelen getroffen om de veiligheid van de Russische troepen in Syrië te verbeteren, na de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis. Dat zei de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, vandaag. De Amerikaanse aanval op de bondgenoot van Rusland houdt een reëel gevaar in voor Russische troepen in Syrië, zei Sjojgoe op een regionale veiligheidsconferentie in Moskou. Hij gaf geen details over de maatregelen die Rusland heeft genomen.

Amerikaanse troepen hadden eerder deze maand Tomahawk-raketten afgevuurd op de luchtmachtbasis van al-Shayrat, in het centrum van Syrië. Vanop die basis zou eerder een gifgasaanval gelanceerd zijn die aan meer dan tachtig burgers het leven heeft gekost. Rusland ontkent dat.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, zei de conferentie dat het incident de problemen tussen Rusland en de Verenigde Staten dieper maakt. “Dit beperkt de kansen om een breed antiterrorismefront op te bouwen”, zei hij.

Bron: Belga