Mexicaanse politie arresteert nieuwe verdachte in zaak rond verdwenen studenten

Mexicaanse politie arresteert nieuwe verdachte in zaak rond verdwenen studenten

De Mexicaanse politie heeft een nieuwe verdachte gearresteerd in de zaak rond de in 2014 verdwenen studenten. De man werd opgepakt tijdens een inval in de staat Queretaro in het centrum van het land, aldus een woordvoerder van het parket. De verdachte, die gekend is onder de aliassen “El Walter” en “La Medusa” (de kwal), zou deel uitmaken van het misdaadsyndicaat Guerreros Unidos.
De 43 leerkrachten in spe verdwenen in september 2014 toen ze deelnamen aan een linkse manifestatie in Iguala. Volgens de Mexicaanse aanklagers werden ze op vraag van de burgemeester van Iguala ontvoerd door corrupte politieagenten en overgedragen aan de Guerreros Unidos, die hun lichamen verbrandde op een stortplaats. De nabestaanden van de studenten hebben die uitleg steeds verworpen, en verdenken de overheid ervan de betrokkenheid van hooggeplaatste politici en legerofficiers te willen geheimhouden.
In totaal werden al 115 verdachten opgepakt in verband met de zaak, onder wie politici, politieagenten en vermoedelijke bendeleden.

bron: Belga